Fanny Malmborg femma på JEM

P1090576Vilken svensk judodag lördagen 21a september visade sig bli. Fanny Malmborg från Staffanstorp Judo Klubb gick in i dagens J-EM med en tuff lottning.

Efter vinst mot Bekky Livesey (GBR) väntade regerande Europamästarinnan Treicy Etiennar (FRA). Etiennar och Malmborg ställdes mot varandra i fjolårets upplaga av J-EM i Kroatien, även den gången i andra omgången utav tävlingen.
2012 så gick Etiennar ut som vinnare i matchen, efter en jämn match som avgjordes i Golden Score. I årets upplaga såg det annorlunda ut, den här gången vann Malmborg nämligen på Ippon (högsta poäng).

I tredje omgången väntade Arleta Podolak (POL), tyvärr så blev Podolak för svår. Eftersom Malmborg och Podolak möttes i en kvartsfinal innebar det att Malmborg fick återkval. I återkvalet ställdes Malmborg denna gång på spanjorskan Jaoine Equisoain Zaragueta, en match Malmborg återigen avgjorde på Ippon. Det innebar att vårt svenska hopp i -57kg var i bronsmatch!

I bronsmatchen väntade brittiskan Nekoda Davis, som i sin tur hade blivit utslagen av Daria Mezhetskaia (RUS). Tyvärr drog Davis det längre strået i bronsmatchen och vann på Ippon. Fanny Malmborg slutade alltså på en otrolig hedersam femteplats!

1. Fabienne Kocher (SUI)
2. Daria Mezhetskaia (RUS)
3. Arleta Podolak (POL)
3. Nekoda Davis (GBR)
5. Fanny Malmborg (SWE)
5. Anastasiia Konkina (RUS)
7. Jaoine Equisoain Zaragueta (ESP)
7. Theresa Stoll (GER)

Trackbacks/pingbacks

  1. Femma på JEM | Fanny Malmborg - september 22, 2013

    […] http://www.judocentral.se/featured/521/ […]

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: